top of page
  • Foto van schrijverAlex Goedhart

Een nieuw begin

Naast het afscheid nemen van mijn collega's en studenten van de opleiding luchtvaartdienstverlener, stond deze week ook in het teken van mijn eerste grote ZZP-opdracht als trainer; een heel gedreven groep deelnemers ging op woensdag 8 juli aan de slag met het ontwikkelen van een kahoot! en een rubric.

Ik had de eer om voor de docenten van de Academie voor de Psychodynamica een didactische training te verzorgen. Ik heb aan deze Academie mijn coachopleiding afgerond en voor iedereen die een therapeuten- of coachopleiding wil gaan volgen, kan ik deze organisatie van harte aanraden. Hier leer je echt wat het vak coachen inhoudt en krijg je een gereedschapskist vol technieken. Uiteraard komt ook de theorie aan bod, maar het is op de lesdagen vooral veel oefenen.

Even terug naar de training van de woensdag; de deelnemers waren over het algemeen heel tevreden over mijn enthousiasme, de nieuwe inzichten en het praktische materiaal dat ze hebben ontwikkeld.

Een verbeterpunt dat ik terugkreeg, was de hoeveelheid informatie; de dag vloog volgens de deelnemers voorbij, maar in mijn enthousiasme ging ik soms te snel en behandelde ik teveel onderwerpen. Bij sommige deelnemers begon het echt te duizelen. In oktober is de tweede trainingsdag en dan neem ik dit aandachtspunt mee.

Hoe nu verder? Ik heb deze dag als een van de leukste werkdagen uit mijn leven ervaren, dus dit smaakt naar veel meer. Een lesdag in het onderwijs wordt een routine, zeker als je 20 lessen in de week geeft. Dit is toch een heel andere koek; je kunt een training maar een keer goed doen. De hoge verwachtingen, het ontwikkelen van de training, de adrenaline en de waardering als de dag is geslaagd; ik word er heel gelukkig van.

17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Ik leg niets meer uit

Boem, klatsch, spanning en sensatie, het onderwijs gaat weer beginnen! Voor mij geldt: NT2-onderwijs binnen Albeda en trainingen op het gebied van didactiek buiten Albeda. Vorige week mocht ik voor he

De antwoorden van de quiz 'Filmquotes'

1. Jaws (1975) 2. The Shining (1980) 3. The Godfather (1972) 4. Titanic (1997) 5. Forrest Gump (1994) 6. Mary Poppins (1964) 7. Pulp fiction (1994) 8. Scarface (1983) 9. The good, the bad and the ugly

Geen gezicht

Ik had mezelf voorgenomen om als zelfstandig ondernemer, iedere week iets op LinkedIn te schrijven, maar dat is me niet gelukt. Als ZZP’er loopt alles vaak anders dan ik van tevoren had gepland. Zeker

Comments


bottom of page