• Alex Goedhart

Een nieuw begin

Naast het afscheid nemen van mijn collega's en studenten van de opleiding luchtvaartdienstverlener, stond deze week ook in het teken van mijn eerste grote ZZP-opdracht als trainer; een heel gedreven groep deelnemers ging op woensdag 8 juli aan de slag met het ontwikkelen van een kahoot! en een rubric.

Ik had de eer om voor de docenten van de Academie voor de Psychodynamica een didactische training te verzorgen. Ik heb aan deze Academie mijn coachopleiding afgerond en voor iedereen die een therapeuten- of coachopleiding wil gaan volgen, kan ik deze organisatie van harte aanraden. Hier leer je echt wat het vak coachen inhoudt en krijg je een gereedschapskist vol technieken. Uiteraard komt ook de theorie aan bod, maar het is op de lesdagen vooral veel oefenen.

Even terug naar de training van de woensdag; de deelnemers waren over het algemeen heel tevreden over mijn enthousiasme, de nieuwe inzichten en het praktische materiaal dat ze hebben ontwikkeld.

Een verbeterpunt dat ik terugkreeg, was de hoeveelheid informatie; de dag vloog volgens de deelnemers voorbij, maar in mijn enthousiasme ging ik soms te snel en behandelde ik teveel onderwerpen. Bij sommige deelnemers begon het echt te duizelen. In oktober is de tweede trainingsdag en dan neem ik dit aandachtspunt mee.

Hoe nu verder? Ik heb deze dag als een van de leukste werkdagen uit mijn leven ervaren, dus dit smaakt naar veel meer. Een lesdag in het onderwijs wordt een routine, zeker als je 20 lessen in de week geeft. Dit is toch een heel andere koek; je kunt een training maar een keer goed doen. De hoge verwachtingen, het ontwikkelen van de training, de adrenaline en de waardering als de dag is geslaagd; ik word er heel gelukkig van.

11 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

Geen gezicht

Ik had mezelf voorgenomen om als zelfstandig ondernemer, iedere week iets op LinkedIn te schrijven, maar dat is me niet gelukt. Als ZZP’er loopt alles vaak anders dan ik van tevoren had gepland. Zeker

Een creatieve start

Vanaf morgen gaan ook in Zuid-Holland de scholen weer van start voor een nieuw rondje rond de kerk. Voor het eerst in de geschiedenis is de opstart voor mbo- en hbo-scholen anders dan het standaardrec

Afscheid

Afscheid Het schooljaar zit er weer op, maar anders dan de voorgaande jaren, heb ik nu geen echte zomervakantie; mijn nieuwe leven als ZZP'er is officieel begonnen, dus dat betekent werk aan de winkel

Contact

Alex Goedhart   

Abeelweg 212                                                                    3053 PE  Rotterdam   

06-15443385

datishet@ziggo.nl

datishet.com, KvK-nummer 77637798 te Rotterdam

©2020 door Alex Goedhart