Een keer een overzichtelijke mindmap in plaats van een lap tekst; uw hersenen vinden het heerlijk.  

mindmap.png

Toch liever een beschrijving?   

Ik heb dertien jaar in het onderwijs gewerkt als docent Nederlands en vanaf het eerste schooljaar heb ik me bezig gehouden met de ontwikkeling van creatieve lessen. Al tijdens mijn studie werd ik gevraagd voor het tijdschrift Jeugdliteratuur in de praktijk, waarvoor ik lessen ontwikkelde bij nieuwe jeugdboeken.  Ik heb in de loop der jaren veel ervaring opgedaan met diverse werkvormen en digitale leermiddelen; ik heb vele trainingen gevolgd en hierover veel gelezen. Uiteraard probeer ik als docent alles uit, want pas dan weet ik wat wel of niet werkt.

Naast het lesgeven heb ik me veel bezig gehouden met studieloopbaanbegeleiding. Ik ben zes jaar decaan geweest op een mavoschool en daar heb ik heel veel  geleerd en ontwikkeld op het gebied van LOB (loopbaanontwikkeling en -begeleiding) en het voeren van gesprekken met leerlingen en studenten.                 

Ook heb ik voor het Cito gewerkt, waar ik heb geleerd om examenvragen te ontwikkelen voor de centrale examens Nederlands. In maart 2020 heb ik een professionele coachopleiding afgerond en vanaf mei 2020 is daar dan mijn bedrijf datishet.com;  ik verzorg didactische trainingen op maat en begeleid bij de ontwikkeling van trainingen en lessen. Ook geef ik les als NT2-docent en begeleid ik NT2-docenten in hun rol als loopbaancoach.