Wat voor resultaat kan ik als (aankomend) trainer verwachten van deze training? 

In ieder geval nieuw lesmateriaal bij een eendaagse training. 

Een uitgewerkte training met - indien gewenst - een syllabus/reader, bij een volledig traject       

Jaja. Geef eens wat voorbeelden uit de praktijk.

De trainers van een therapeutenopleiding hebben voor hun eigen cursussen, rubrics ontwikkeld. Dit gaf hen nieuwe inzichten over de fases in het leerproces van hun studenten. Ook hebben ze de kunst van het activeren van de voorkennis geleerd. De verschrikkelijke vraag: 'Wie weet misschien wat..?', wordt door hen niet meer gesteld.     

Een trainer van een coachopleiding kreeg na de didactische training het inzicht dat ze in haar eigen training te weinig aandacht besteedde aan vragen en opdrachten op reproductieniveau. De studenten moeten nu voorafgaand aan de les filmpjes bekijken en de theorie doornemen. Tijdens de lesdagen is er nog steeds veel aandacht voor het oefenen in de praktijk, maar de studenten worden nu ook getest op hun kennis. En de coach? Die hoeft tijdens de training minder uit te leggen en minder te herhalen. De studenten weten nu veel meer.    

Een docent Nederlands die na de didactische training studenten veel beter kon begeleiden bij de uitleg van grammatica; in breakout rooms mochten studenten nu zelf informatie opzoeken op internet over een bepaald zinsdeel en oefenzinnen ontwikkelen voor de klas. De studenten werden actiever en stelden elkaar kritische vragen. En de docent? Die is nu een ontspannen begeleider. 

 

Zeg Alex, wat onderscheidt jou dan van onderwijsbureaus en andere didactische opleidingen?

 

  • Ik richt me alleen op de didactiek.

  • Ik werk aan de hand van praktijk; als je een training wilt ontwikkelen op het gebied van systemisch werken, dan gaan we daarmee aan de slag. De theorie wordt gelijk omgezet in de praktijk, zodat je met concreet materiaal naar huis gaat en tegelijkertijd veel heeft geleerd op het gebied van didactiek.

  • Na een training kun je zelfstandig verder met ontwikkelen en ik begeleid dat proces op afstand. 

  • Ik ben dus ook na een training bereikbaar voor vragen en feedback.      

Alex, ik heb het nogal druk. Hoeveel tijd gaat hierin zitten? 

 

Dit ligt uiteraard aan jouw wensen, onderwijservaring en hoever je bent met het ontwikkelen. Wil je een eendaagse training ontwikkelen en heb je geen onderwijsachtergrond? Dan ga ik uit van gemiddeld drie sessies van drie uur. Tussen de sessies in, blijf ik bereikbaar voor vragen en feedback.  

Voor iemand die al een training heeft ontwikkeld en deze wil verbeteren, zijn twee sessies vaak voldoende. 

Alex, waar spreken we af?

Ik heb geen werkruimte aan huis, maar er zijn verschillende opties. Vaak maak ik gebruik van het coachhuis in de Wijnhaven in Rotterdam. Heb jij een goede werkplek? Dan kunnen we ook daar afspreken.   

Alex, en dan nu graag de prijs. 

Je betaalt alleen voor de uren dat we met elkaar de training aan het vormgeven zijn. De feedback tussendoor zit hierbij inbegrepen. 

 

De prijs per uur is dan 75 euro; ik ben vrijgesteld van btw.   

Indien we een ruimte huren, dan komt er 12 euro per uur bij. 

Heb je nog andere vragen? 

Neem dan contact met mij op. 

            

      

 

  ​

Contact

Alex Goedhart   

Abeelweg 212                                                                    3053 PE  Rotterdam   

06-15443385

datishet@ziggo.nl

datishet.com, KvK-nummer 77637798 te Rotterdam

©2020 door Alex Goedhart