top of page
  • Foto van schrijverAlex Goedhart

Op zoek naar benzine

De start van het bloggen


Ik dacht, 1 maart 2020, een prachtige datum om gedeeltelijk als ZZP’er aan de slag te gaan; vanaf die datum werk ik nu nog maar twee dagen per week als studieloopbaanexpert voor de opleiding Luchtvaartdienstverlener bij het Albeda College in Rotterdam. Een prachtige baan, maar met twee dagen in de week werken, zou ik mijn pensioen moeten vieren met een Ikea-tentje in het Lage Bergse Bos. Om ervoor te zorgen dat ook ik op mijn zeventigste op een cruiseschip kan zitten om op de noordpool foto’s te kunnen maken van wat uitgehongerde ijsberen, zou ik gedeeltelijk als ZZP’er aan de slag gaan; eind februari heb ik immers mijn post-hbo-coachdiploma behaald en daarnaast had ik al een opdracht staan voor het geven van een tweedaagse didactische training, dus alle redenen om aan nieuw avontuur te beginnen.

Het is nu 5 mei 2020 en het heeft wat moeite en ergernissen gekost, maar de basis staat; ik heb een boekhoudprogramma, een KvK-nummer, een logo, formats voor overeenkomsten, factuursjablonen, een coachruimte, een bedrijfsnaam, een website, de kennis , de inspiratie, de creativiteit, een portretfoto en een aansluiting bij de NOBCO. Het enige wat ik nu nog hoef te doen is ervoor te zorgen dat ik ga ondernemen en daar zit voor mij een ‘kleine’ uitdaging: ik ben (nog) niet actief op social media, ik heb geen SEO-webbased proof analytics content website , ik kan mezelf digitaal niet zo goed verkopen en ik doe het liefst alles gratis.

De hoogste tijd dus om dit stap voor stap te gaan veranderen. Ik heb begrepen dat een ‘blog’ op een website een goed begin is. Dus bij deze: wie een keer per week zin heeft in een beetje leedvermaak, kan vanaf nu op deze pagina mijn ervaringen als beginnend ZZP’er lezen.

28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Ik leg niets meer uit

Boem, klatsch, spanning en sensatie, het onderwijs gaat weer beginnen! Voor mij geldt: NT2-onderwijs binnen Albeda en trainingen op het gebied van didactiek buiten Albeda. Vorige week mocht ik voor he

De antwoorden van de quiz 'Filmquotes'

1. Jaws (1975) 2. The Shining (1980) 3. The Godfather (1972) 4. Titanic (1997) 5. Forrest Gump (1994) 6. Mary Poppins (1964) 7. Pulp fiction (1994) 8. Scarface (1983) 9. The good, the bad and the ugly

Geen gezicht

Ik had mezelf voorgenomen om als zelfstandig ondernemer, iedere week iets op LinkedIn te schrijven, maar dat is me niet gelukt. Als ZZP’er loopt alles vaak anders dan ik van tevoren had gepland. Zeker

Comments


bottom of page